joi, 31 iulie 2014

Ce e Iubirea ?

...Iubirea e acea dorință de a da ceea ce este al tău altuia, și de a simți fericirea acestuia ca și cum ar fi a ta... Iubirea este ca un zîmbet, niciodată nu are valoare dacă n-o dăruiești, este un lucru simplu și profund, este un fapt de viață, nu o iluzie. Iubirea îi arată omului cum ar trebui el să fie. Cînd iubești, descoperi în tine o nebănuită bogăție de tandrețe și duioșie și nici nu-ți vine să crezi că ești în stare de o astfel de dragoste. Iubirea nu întreabă: Cît trebuie să fac?, ci Ce trebuie să fac?... În general vorbind, este mult mai ușor să iubești toată omenirea decît pe vecinul de alături, pentru că iubirea este pentru oameni și zei o măreață și minunată divinitate. Iubirea este o stofă a naturii, brodată de imaginație. Căci omul are nevoie de dragoste... Viața fără duioșie și fără iubire nu e decît un mecanism uscat, scîrțîitor și sfîșietor. Dacă ne-ar părăsi, Pămîntul ar ajunge neroditor, viețuitoarele vrăjmașe între ele, soarele foc vătămător, iar lumea jale, spaimă și distrugere universală. Fiind că secretul dragostei nu constă în a fi mereu îndrăgostit, ci în a iubi și a fi iubit !


miercuri, 30 iulie 2014

Citește...

Citeşte. Numai citind mereu creierul tău va deveni un laborator nesfîrşit de idei şi imagini...Căci o carte e ca o grădină pe care o duci în buzunar iar a sta desculț e mai rău a sta fără carte.Pentru că nu toți cei care citesc devin lideri. Însă toți liderii citesc.Și pentru că când întâlnești un om cu o personalitate deosebită ar trebui să-l întrebi ce cărți citește...Cartea este precum o oglindă: dacă se privește în ea un măgar, n-are cum să vadă un apostol.Unele ,ar trebui gustate, altele devorate, însă doar câteva ar trebui mestecate și digerate pe îndelete.Se zice ca in cărți există mai multe comori decât în toate cufărele piraților de pe Insula Comorii, deoarece cartea este cea mai bună armă împotriva intoleranței și ignoranței ,deoarece cartea e o vesnicie intr-un sicriu de hîrtie...Pentru că VIAȚA e o CARTE, iar noi o filă din ea...Citește!


15 Citate care mă fașcinează

Sunt o fire căreia îi plac cuvintele și gîndurile înșirate pe hîrtie într-un stil mai special, mai exact îmi plac „citatele”. Am început să le folosesc din ce în ce mai des, asta pentru că au farmecul lor aparte în ceea ce privește semnificația lor...Prin urmare, am găsit 15, cele mai frumoase citate,care cred eu, o să vă placă și vouă, și care într-o zi o sa vă inspire.

1. „Nu frumusețea ne face să iubim, ci iubirea ne face să vedem frumusețea.” (Lev Tolstoi)

2. „Numai iubirea ne unește cu noi înșine.” (Albert Camus)

3. „Nu există pustiu, există doar incapacitatea noastră de a umple golul în care trăim!” (Octavian Paler)

4. „Mama este începutul tuturor începuturilor.” (Grigore Vieru)

5. „Diferența dintre școală și viață? La școala ți se dă o lecție, apoi un test. În viață ți se dă un test, care te învață o lecție.” (Tom Bodett)

6. „Timpul vindecă răni, dar ucide speranțe!” (Vescan)

7. „For beautiful eyes, look fot the good in others, for beautiful lips, speak only words of kidness; and for poise, walk with the knowledge, that you are never alone!” (Audrey Hepburn)

8. „Fii devotat lucrurilor mărunte, căci în ele stă puterea ta.” (Maica Tereza)

9. „În viață pierdem ani, iar la moarte cerșim clipe.” (Nicolae Iorga)

10. „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” (Mahatma Gandhi)

11. „Eșecul e pur și simplu șansa de a încerca din nou, de data asta cu mai multă       inteligență.” (Henry Ford)

12. „Ca să fii respectat, începe prin a te respecta tu însuți.” (Tudor Arghezi)

13. „Oamenii au inventat respectul ca să ascundă locul gol, unde trebuia să fie iubirea.” (Lev Tolstoi)

14. „Nimic nu e imposibil pentru un suflet ambițios!” (John Heywood)

15. „Cea mai frumoasă fată mi se pare fata care nu-și dă seama că e frumoasă, iar cînd află, nu crede.” (Teodor Burnar)